geopark-bg

Category Video

Loading player...


Как да правим пари от YouTube?

95,612 views

Днес ще разгледаме малко по-детайлно как да изкарваме пари от най-голямата платформа за видео споделяне. Имам няколко съвета, които биха ви били от полза, за това изгледайте видеото до край ако искате да ставате YouTube-и.

✦ 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - http://ozn.bg/2mn0oIf
✦ Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq

Днес отново сме с пореден епизод на YouTube съветите ми. Ще засегнем една тема, която не ми е много на сърце, но вие я пожелахте. Това е "Как да изкарваме пари от YouTube".

В предното видео по темата от близо 3700 човека гласували 68% гласуваха за следващ епизод да бъде „Как да вадим пари от Youtube”. Сега ако с тази нагласа сте тръгнали да правите видеа мога да ви кажа, че 99% от вас ще се провалят. Ваденето на пари трябва да е на последно място ако сте решили да се захващате с правене на контент за тубата. Дайте път на преди всичко идеите си, заснемането, обработката, привличането на хора към канала и други теми, които сме засягали в тези епизоди – горе в дясно можете да ги изгледате.

Но, аз си държа на обещанията и за това ще направя този епизод, въпреки че не ми е на сърце. Не очаквайте след него да започнете да вадите по 1000 лева на месец. Нищо подобно, днес ще ви разкажа за различните канали през които ютюбърите по цял сват си докарват приходи. Имайте 1 на ум, живеем в България, не в Америка, тука нещата са по-рошави.

Започваме с YouTube монетизацията, които са рекламите назначени автоматично от системата към видеата ви. Същите реклами, които ви излизат на вас докато гледате точи клип. Как работи тя? Да кажем, че имате фирма за енергийни напитки и искате да пуснете реклама. Пишете на Youtube и задавате бюджет от 10 000 лева на ден, както и параметри на кои потребители да се показва – години, пол, държава и т.н. Ютуб започва да пуска рекламата на видеата ви и всеки който кликне или изгледа (импресия) дърпа от 10 000 бюджет. Да кажем, че един клик е 20 стотинки, 10 отиват за Ютуб и 10 за създателя на видеото. Сега разпределението между контент криетърите и сайта не се казва, тайна е, но се вярва, че е 50 на 50 горе долу. За това гледането на рекламите и кликовете помагат на ютубъри да се издържат.

Втория начин да изкарате пари от YouTube е от директна реклама на продукт. Ето пример веднага с нашия канал и ънбоксингите. Фирмите ми пращат продукти за ревю. Аз ги разопаковам, тествам, казвам от къде да си ги закупите ако искате. След което връщам продукта обратно. Да правилно ме чухте, връщам продукта, не остава за мен. След което фирмата си плаща за услугата и толкова. За да печелите от това обаче ревютата ви трябва да са качествени както и продуктите. Фирмата, която е дала за реклама иска възвращаемост, нали така.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Минаваме към третия начин за изкарване на пари от тубата и това е промокодовете. Сега всички почти знаете интротата ни с Озон, и промокода clashers, който ви осигурява 10% отстъпка. Това е един от начините по който ни подкрепяте и за това ви моля да продължавате да пазарувате с нашия промокод, защото така ускорявате развитието на канала. Аз инвестирам всички приходи в техника така или иначе, за да вдигам качеството на видеата и така да ви забавляваме повече.

Четвъртия начин да изкарвате пари от YouTube, който не ми е особено любим както сигурно сте забелязали е продаването на така наречения мърч. Това са тениски, шапки, чаши, чорапи, гащи, квотo се сетите с логото на канала. Преди време пуснахме 2 типа тениски на Рояла и това беше. Аз избягвам този тип изкарване на доходи, защото ми се струва неправилно да ви натискам и да вадя пари директно от вашия джоб, за да печеля.

Ако ви е харесало това видео, не забравяйте да оставите по един лайк в подкрепа.

Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

Comments