geopark-bg

Category Video

Loading player...


10 от Най-опасните животни, които се срещат в България

280,937 views

Вече започнаха дните на летните отпуски и много хора се насочват към почивки сред красивата природа на България. Дали ще изберете балкана или морето да презаредите батерията, трябва да знаете, че в по дивите места крият своите опасности.

👕 Купи тениската "Пада ми Батерията" тук: http://bit.ly/31VuEjb
🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - http://ozn.bg/2mn0oIf
📕 Купи книгата ми тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe

По нашите географски ширини слава богу няма толкова отровни видове, но все пак не подценявайте необезопасените райони. Аз съм Слави вие сте с Развлекателно и днес ще разгледаме, кои са най-опасните животни в България, от които е добре да се пазите.

#TheClashers #Развлекателно

Започваме днешният епизод с едно животно, което всеки познава - вълкът. Между другото това е най-ненаситният и опасен хищник на наша територия и ако е изгладнял е направо безпощаден. Минаваме към един по едър обитател на планинските райони, който прекарва време във зимен съм – мечката. Противно на очакванията, мечките в България не са от агресивен тип като например американската гризли, но все пак трябва да внимавате.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Отиваме към родното черноморие, където няма акули, но една малка рибка може да ви съсипе почивката. Говоря разбира се за морския дракон. Минаваме към влечугите и по-конкретно змиите, които са причина за по 2 смъртни случая на година. В България отровните представители са малко като видове, но някой от тях са си доста опасни. Време е да поговорим и за насекомите, защото и те имат един представител, който е дребен, но вреден и опасен. Става въпрос за Кърлежите и не те не се срещат само в Кърджали, въпреки близките имена.

Сега е време да поговорим за едни доста страшни на външен вид животни – скорпионите. Това са едни от най-опасните гаднярчета, които дебнат из българските гори.

Ако ви е харесал днешният клип на развлекателно, може да ме подкрепите с един палец нагоре! ❤️👍

Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

Comments