geopark-bg

Category Video

Loading player...


Топ 10 ХОРА НАДВИЛИ СМЪРТТА

340,456 views

Топ 10 ХОРА НАДВИЛИ СМЪРТТА

Час и половина под леда

Представете си да сте погребани 80 минути в леден ковчег! Точно това се е случило със скиорката Ана Багенхолм през май 2000-та година. Тогава младата норвежка решила да покара ски писта близо до град Нарвик. За нещастие, докато се спускала, Ана изгубила баланс и паднала с главата напред в заледена река. Течението я дръпнало под леда, но тя успяла да намери въздушен джоб, благодарение на който продължата да диша. Въздухът, обаче, бил само един от проблемите ѝ. Ледената вода започнала да изсмуква топлината от тялото ѝ, докато Ана 40 минути се опитвала да пробие леда над себе си с голи ръце! Телесната ѝ температура поднала от 37 на 13,7 градуса по Целзий и Ана изпаднала в хипотермия - състояние, при което от студ, органите ти спират да работят. Какво се случило след това - как Ана е успяла да се спаси и какви били последствията - гледайте в нашата нова класация!

42 дни глад

Канадка, на име Хелън Клейбън, пътувала с малък двуместен самолет от родината си към САЩ. Внезапно се извила страховита снежна буря, при която неопитният пилот загубил контрол и полу-приземил, полу-разбил машината, по средата на канадската ледена пустош, на стотици километри от най-близкия град. Хелън и пилотът оцелели, разминавайки се с няколко леки счувания, но проблемите им тепърва започвали! Температурата била -41 градуса по Целзий, а всичко, с което разполагали, били малко кибритени клечки, 4 консерви сардини, 2 консерви риба тон, 2 консерви плодов компот и няколко одеала. Храната им стигнала само за 6 дни, а с одеалата запушили дупките в корпуса на самолета, за да не умрат от студ. След тези 6 дни, обаче, последвали още 42 без нито хапка храна! Как е възможно това и благодарение на какво са оцелели? Разберете сами!

Да оцелееш в пустинята

Най-тежкото спортно състезание на света е 250-километровия Маратон де Сабле. Той се провежда в пустинята Сахара, а един от най-известните му участници е италианецът Мауро Проспери. През 94-та година, докато тича сред дюните на пустинята, Мауро бил застигнат от пясъчна буря, от която успял да се скрие за цели 8 часа! Когато тя преминала обаче, Мауро се бил изгубил. Всичко наоколо изглеждало еднакво – дюни и пясъци докъдето му стига погледът, а това, с което италианецът разполагал било един нож и половин бутилка с вода. След като водата свършила му се наложило да пие от собствената си урина, но за съжаление и това не помогнало. Осем дни Мауро се скитал в Сахара на 50 градуса температура, оцелявайки като лови прилепи през нощта и пие кръвта им. На шестия ден, той решил, че не може повече и прерязал китките си в опит да се спаси от мъките. Защо това не го убило и как се спасил от този ад - вижте в „ТОП 10 ХОРА НАДВИЛИ СМЪРТТА“

"ТАЗИ КНИГА Е ТАЙНА" -preorder:
https://sundayhabit.com/aydebg-kniga

Тениски, шапки, раници, суичъри:
http://sundayhabit.com/айде-бг

За информация за 'Айде БГ парти -
Парти Агенция "ТАРАЛЕЖИТЕ":
тел. 0882 270 240
ВАЖНО! Това не е телефонът на Християна, Ивайло или Бухльо.

Видеото на Studio Queen's:
https://www.youtube.com/watch?v=pY2Y_...

LIKE + SHARE + SUBSCRIBE = HAPPY НИЕ :)

Facebook:

https://www.facebook.com/aydebgofficial/

Instagram:

https://www.instagram.com/aydebgoffic...


Музика:
Jay Man - http://OurMusicBox.com #айдебг

#Top10 #айдебг #топ10

Comments